De Praktijk

Ik ben Wouter Lejaeghere. Op 11 september 2017 startte ik deze huisartsenpraktijk in Zwevezele. Hiermee treed ik in de voetsporen van de vorige eigenaar, dokter Paul Devacht, die te vroeg van ons heenging.

Ik ben opgegroeid in Wingene, en vervolledigde mijn humaniora aan de Bron in Tielt. Hierna volgde ik de opleiding geneeskunde aan de Universiteit Gent, waar ik afstudeerde in 2015.

Tijdens mijn opleiding merkte ik reeds mijn grote interesse op voor huisartsgeneeskunde in al zijn aspecten. Daarom besloot ik een master-na-master te volgen om huisarts te worden. Ik volgde deze opleiding in de groepspraktijk van dr. Blomme en dr. Fillieux in Ardooie. Ik ben enorm dankbaar voor de kans die ik kreeg om mij in hun praktijk te kunnen vormen.

Van alle facetten binnen de huisartsgeneeskunde heb ik een bijzondere interesse voor cardiologie, orthopedie, geriatrie, kleine heelkunde, depressie en burn-out.

Tevens schoolde ik me extra bij met de volgende cursussen: 
- Spirometrie (meten van de functie van de longen)
- EKG-analyse (meten en interpreteren van de hartactiviteit)

Ik publiceerde volgende thesissen tijdens mijn opleiding:
- Masterthesis: 3-D CT-analyse van de schouder om een mechanische oorzaak van een rotator cuff scheur na te gaan
- ManaMa-thesis: De rol van gecomputeriseerde cognitieve gedragstherapie bij de depressieve patiënt: nagaan van de toepasbaarheid van de iFightDepression-tool in de eerstelijnszorg in Vlaanderen

Verder wil ik ook de oudere generatie ondersteunen. Daarom werd ik op 01/09/2017 Coördinerend en Raadgevend Arts in het Woonzorgcentrum Amphora te Wingene. (www.amphora.gvo.be).  Op die manier kan ik bijdragen aan het optimaliseren van de zorg.

De visie die ik wil nastreven in mijn praktijk:
- Een eerste aanspreekpunt zijn binnen de gezondheidszorg, op een laagdrempelige manier,
  voor iedereen die nood heeft aan medische zorg.
- Een goede vertrouwensband creëren tussen de patiënt en de arts.
- Persoonsgeoriënteerd werken, gericht op het individu, zijn/haar familie en hun leefomgeving. 
- Een correcte en duidelijke communicatie naar de patiënt, gericht op een langdurige arts-patiëntrelatie.
- Het bevorderen van de gezondheid door de nieuwste richtlijnen adequaat en effectief toe te passen.

 

  

 

 

 

 

 

Ik ben Katy Desmet, gegradueerd verpleegkundige en heb reeds een jarenlange ervaring  opgebouwd in diverse disciplines. Sinds april ben ik gestart in de praktijk om u telefonisch te woord te staan en kan ik u helpen bij het maken van een afspraak, attesten afgeven, afspraken maken bij specialisten… 

Ik ben ook bevoegd voor het toedienen van vaccinaties, afnemen van bloed, preoperatieve onderzoeken, onderzoeken in het kader van verzekeringen… 

Ik ben net zoals de arts gebonden aan het medisch beroepsgeheim. 

"The doctor of the future will no longer treat the human frame with drugs, but rather will cure and prevent disease with nutrition."

Thomas Edison