We zijn genoodzaakt om vanaf 20/01/24 een tijdelijke patiëntenstop in te voeren. Dit om een goede kwalitatieve zorg te blijven garanderen.

Voor mensen die op hetzelfde adres wonen als ingeschreven patiënten maken we een uitzondering.

Dank voor het begrip!

Maandag

7u-11u30: op afspraak
18u-20u30: op afspraak

Dinsdag

8u-11u30: op afspraak
18u-20u30: op afspraak

Woensdag

7u-11u30: op afspraak
18-20u30: op afspraak

Donderdag

8u-11u30: op afspraak
18u-20u30: op afspraak

Vrijdag

7u-11u30: op afspraak
18u-20u30: op afspraak

Weekend

Wachtdienst Wingene-Zwevezele
Tel: 1733

Huisbezoeken kunnen alleen telefonisch aangevraagd worden voor 11u00.

Nieuwe richtlijnen voor het aanvragen van medicatie

Jouw gezondheid komt voor ons op de eerste plaats!
Het afleveren van voorschriften, attesten en documenten maakt een aanzienlijk deel uit van het werk en de verantwoordelijkheid van je huisarts.
Het is dan ook belangrijk dat we je hiervoor van nabij kunnen opvolgen. Daarom moet je medicatie aangepast worden aan je individueel lijden.
Tijdens de consultatie bij de arts zullen net zoveel voorschriften afgeleverd worden als nodig om de periode te overbruggen naar een volgende controle. De tijd tot je volgende controle wordt in overleg bepaald.
De arts werkt volgens wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen. Indien je een vraag hebt aangaande de beperking van je aantal voorschriften, mag je ze stellen aan je arts; hij/zij zal je graag te woord staan.

Graag willen wij vragen om rekening te houden met onderstaande richtlijnen:
  • Voor slaap- en kalmeermiddelen worden enkel voorschriften gemaakt TIJDENS de consultatie.
  • Voor het invullen van een geschiktheidsattest voor sportclub, job in het onderwijs e.d. is een lichamelijk onderzoek nodig. Hiervoor maak je best een afspraak bij de huisarts.
  • Wij begrijpen dat je soms onverwachts één enkel voorschrift ontbreekt. In uitzonderlijke gevallen kan je één enkel voorschrift voor verlenging van chronische medicatie aanvragen zonder raadpleging op voorwaarde dat je dit > 24u op voorhand aanvraagt. Je huisarts zal dan voldoende voorschrijven tot aan de volgende raadpleging.
  • Indien je door een andere zorgverlener/specialist een verlenging van behandeling, medicatie of bijkomende onderzoeken voorstelt, dan kan u best telefonisch contact opnemen tijdens ons belmoment (tussen 17u30 en 18u) of een afspraak maken indien gewenst.